Over ons

Frigo Fernelmont is een modern koel-en vrieshuis gespecialiseerd in bulkopslag en bewaring van verse en diepgevroren producten. Het gaat hier ondermeer om agrarische producten zoals wortelen, witloofwortelen, plantaardappelen, … in het segment van de verse goederen en om reeds bewerkte goederen als vlees, boter, groenten, fruit … in de diepvriesafdeling.

frigo-fernelmont-gebouwenHet gehele complex beslaat een oppervlakte van 5,5 ha met een gekoeld opslagvolume van ruim 176.000 m³. Dit volume wordt verdeeld over 15 cellen waarvan er 8 zowel kunnen koelen als vriezen. Onze ruime aanvoerhallen maken het mogelijk om snel te laden en te lossen.

De agrarische producten worden opgeslagen in houten kisten van 2 m³ waarin het product in de beste omstandigheden wordt bewaard. Tevens bieden deze kisten een vlot en efficiënt gebruiksgemak. Frigo Fernelmont beschikt over 44.000 van deze 2-kuubskisten die ter beschikking gesteld worden tijdens de opslagperiode, eveneens is er mogelijkheid om in eigen kisten goederen op te slaan.

team-frigofernelmont materiaal-frigofernelmont

Wat betreft het diepvriessegment is er enerzijds de mogelijkheid voor bulkopslag van paletten, vaten of kisten en anderzijds beschikken we over een modern stellingsysteem voor plaatsing van niet stapelbare goederen.

Met koelcellen die optimaal geïsoleerd zijn en een moderne ammoniak - CO2-koelinstallatie is elke gewenste temperatuur per product haalbaar waarmee de kwaliteit en houdbaarheid van elk product gegarandeerd wordt. De koeltemperaturen liggen tussen de +10°C en de –2°C, voor het vriezen ligt de normale temperatuur bij –18°C met mogelijkheid voor opslag tot –28°C.

Naast koelen en bewaren biedt Frigo Fernelmont eveneens de mogelijkheid tot productbewerking zoals o.a. het sorteren van witloofwortelen, voorsorteren van wortelen, ontvangen en afleveren van agrarische producten in bulk of kisten.

In gans het bewaarproces blijven we nauw bij de klant betrokken en spelen in op zijn wensen en behoeften. Met permanente productopvolging en –controle streven we naar de beste bewaring voor eenieder zijn product.

Frigo Fernelmont wenst u veel plezier met het bezoeken van onze site.